Layanan Kami

One Day Private Mount Merbabu Trekking Tour via Selo Boyolali

One Day Private Mount Merbabu Trekking Tour via Selo Boyolali

Hiking Mount Merbabu Summit 3.143sml

Climbing Mount Merbabu Sunrise Trekking, With good (normal) physical condition the walk of 14 km up and down will take you around 14 hours. Usually people start at 11.00pm and finish at 11.00am. To make the trip more enjoyable it is good to decide for camping in camp 4( most popular, crowded in high season) or in camp 5.
Indonesian tourists usually start around 1pm, reach camp 4 or 5 ( around 3.5-4.5hours trek) and than spend the night in a tent and start trekking on the next day to see the sunrise. From camp 4 is around 1.5 hours trek to the top, from camp 5 it is one hour.

Now one day  climbing to Mount Merbabu Start 08.00 am  or  4 pm for Camping

MERBABU DAY TREKKING :

Time Frame :

05.00- 07.30 Pick up at your hotel in Yogyakarta City Area then drive to Selo village
07.30-08.00 Arrive Selo Village Coffee or tea break, simple briefing, meet up with the guide
08.00-10.30 1st : Basecamp Selo 1.836 sml Start trekking - Dok Malang Post 2.189sml (1.770m - 90 mins)
10.30-11.15 2nd : Dok Malang 1st Post 2.189sml - Simpang Macan 2.270 sml ( 568m-45 mins )
11.15-11.55 3rd : Simpang Macan 2.270 sml - Pandean 2nd Post 2.412sml (421m- 40 mins)
11.55-12.25 4th : Pandean 2nd Post 2.412sml - Watu Tulis 3rd Post 2.593sml (603m- 35 mins)
12.25-13.25 5th : Watu Tulis 3rd Post 2.593sml - Sabana 1 (Jemblongan) (648m- 60 mins)
13.25-13.55 6th : Sabana 1 (Jemblongan) 2.770sml - Sabana 2 ( Gunung Kenong ) 2.856sml (323m- 30 mins)
13.55-15.25 7th : Sabana 2 ( Gunung Kenong ) 2.856sml - Puncak Triangulasi 3.139sml (916m- 90 mins)
15.25-15.35 8th : Puncak Triangulasi 3.139sml - Puncak Kenteng Songo 3.142sml ( 123m – 10mins) , Mt. Merbabu summit 3.143sml
15.35-16.15 9th :Puncak Kenteng Songo 3.142sml ( 123m – 10mins) , Mt. Merbabu summit 3.143sml ( Enjoy the summit 40 mins )
--------------------------------------------------------------------------
16.15 Go back to starting point
19.00 Simple Dinner
20.00 Back to Yogyakarta or next destination

Price per person in Indonesian Rupiahs  :

PAX CUR 1 2 3-UP
DOMESTIC/KITAS HOLDER ( INDONESIAN SPEAKING GUIDE ) IDR 2.400.000 1.700.000 1.400.000
FOREIGNER ( ENGLISH SPEAKING GUIDE ) IDR 2.600.000 1.850.000 1.600.000

 12 Hours Returns +/- 5,63 kms one way

Starts : 08.00 a.m from Selo Village 

What’s Included :

  1. 1X Coffee or tea break
  2. 1 X Simple Dinner
  3. 2 bottle mineral water @1.500ml
  4. 1 X Snack Box
  5. local guide for Hiking
  6. Return transfers from Jogja City/Hotel to Selo Village by Private Car.

What’s Excluded :

  1. Travel Insurance
  2. Personal Expenses
  3. Personal equipment
  4. Extra meals and drinks
  5. Private porter which carry your personal equipment (Jacket, Camera, Tripod etc) Additional Porter @ Rp. 750.000,-/porter
  6. Services not mentioned above

Local Guide Range :
1-3 participants 1 local Guide
4-6 participants 2 local Guide
etc

Preparation :

****** Good Jacket, long sleeved T- shirt or polo shirt , good shoes, raincoat, some bread, fruits and flash light*****

 

BOOKING DAY MOUNT MERBABU TREKKING : 

Merapi Daily Hiking via Kaliurang Southern Mt. Merapi click here




MERBABU NIGHT TREKKING :

Time Frame :
20.00 Pick up at your hotel in Yogyakarta City Area then drive to Selo village
22.30 Arrive at Selo Village
22.30 Coffee or tea break, simple briefing, meet up with the guide
23.00 Start trekking
00.30 1st : Dok Malang Post 2.189sml ( 1,5 hours)
01.15 2nd : Pandean Post 2.412sml ( 45 mins)
02.45 3rd : Watu Tulis Post 2.593sml (1,5 hours)
03.45 4th Sabana 1 (Jemblongan) Post 2.770 (1 hours )
04.30 5th Sabana 2 ( Gunung Kenong ) Post 2.858 ( 45mins)
06.00 Puncak Triangulasi 3.139sml or Puncak Kenteng Songo 3.142sml , Mt. Merbabu summit 3.143sml (1,5hours )
07.00 Go back to starting point
11.00 Simple breakfast
12.30 Back to Yogyakarta or next destination

Price per person in Indonesian Rupiahs  :

PAX CUR 1 2 3-UP
DOMESTIC/KITAS HOLDER ( INDONESIAN SPEAKING GUIDE ) IDR 2.850.000 1.950.000 1.600.000
FOREIGNER ( ENGLISH SPEAKING GUIDE ) IDR 3.050.000 2.100.000 1.800.000

12 Hours Returns +/- 5,63 kms one way
Starts : 23.00 a.m from Selo Village
What’s Included :
1. 1X Coffee or tea break
2. 1 X Simple breakfast
3. 2 bottle mineral water @1.500ml
4. 1 X Snack Box
5. local guide for Hiking
6. Return transfers from Jogja City/Hotel to Selo Village by Private Car.

What’s Excluded :
1. Travel Insurance
2. Personal Expenses
3. Personal equipment
4. Extra meals and drinks
5. Private porter which carry your personal equipment (Jacket, Camera, Tripod etc) Additional Porter @ Rp. 750.000,-/porter
6. Services not mentioned above

Local Guide Range :
1-3 participants 1 local Guide
4-6 participants 2 local Guide
etc

Preparation :
****** Good Jacket, long sleeved T- shirt or polo shirt , good shoes, raincoat, some bread, fruits and flash light*****

BOOKING NIGHT MERBABU TREKKING :

Tags : one day private mount merbabu trekking tour via selo boyolali, hiking mount merbabu summit, hiking to mount merbabu summit, hard trekking to mount merbabu summit, smart outbound setengah hari kaliurang, smart outbound setengah hari alas gandok kaliurang, jeep lava tour merapi, jeep tebing breksi, outbound di yogyakarta, rafting sungai elo, rafting sungai progo, amazing race merapi sunrise, jeep merapi sunrise, hard trekking merbabu, soft trekking merapi, paintball di yogyakarta, smart outbound yogyakarta


Paket Tour Lainnya

Layanan Kami

Contact Us

MERAPI ADVENTURE

PT. BOROBUDUR DESTINASI UTAMA

Jl. Temulawak, RT 01/RW 04 No 40 Nologaten, Catur Tunggal, Depok, Sleman, Yogyakarta 55281

Phone
+62 274 485672

Mobile
+628112640967

Email :

merapiadventure01@gmail.com


ONLINE SUPPORTS :
                                      WE ACCEPT

 

 

 


Exchange Rate :

Layanan Kami

Promo

Jeep Lava Tour Merapi
Rafting Sungai Elo
YOGYAKARTA BIKING PACKAGE
Timang Beach
Golden Sunrise at Sikunir Dieng
MERAPI SUNRISE TOUR
Sewa Motor Trail di Merapi
Linktree

Statistik Pengunjung

User Online:5
Total Hits:1391783
Total Visitor:392114
Flag Counter

Rekening Pembayaran

PayPal
https://www.paypal.me/borobudursunrisetour
https://www.paypal.me/borobudursunrisetour

Transferwise
https://transferwise.com/
https://transferwise.com/

E-WALLET
+628112640967
DANA